Categoria: Farmacovigilància

S'han notificat casos de leucoencefalopatia multifocal progressiva en pacients tractats amb cladribina

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Conselleria de Salut, a través de la Direcció General de Planificació, Avaluació i Farmàcia, comunica que l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) ha notificat casos de leucoencefalopatia multifocal progressiva (LMP) en pacients tractats amb cladribina.

El diagnòstic de LMP, que és una malaltia rara, desmielinitzant i potencialment mortal que afecta el sistema nerviós central, provocada per la reactivació del virus John Cunningham (JC), es va fer des dels 6 mesos fins a diversos anys després de finalitzar el tractament.

L'AEMPS recomana als professionals sanitaris:

  •  Fer un diagnòstic diferencial davant la possible aparició de LMP en els pacients que presentin nous símptomes neurològics o empitjorament dels preexistents.
  • Suspendre el tractament amb cladribina en aquells pacients amb sospita de LMP.

La cladribina és un nucleòsid anàleg de purina actualment comercialitzat a Espanya amb indicacions oncològiques sota els noms comercials de Leustatin i Litaka.

Per a més informació, podeu consultar la pàgina web de l'AEMPS.

És important notificar totes les sospites de reaccions adverses al Centre Autonòmic de Farmacovigilància corresponent a través del formulari electrònic disponible en aquesta pàgina web.

[Font: Conselleria de Salut. Direcció General de Planificació, Avaluació i Farmàcia. 01/12/2017 ]

[Foto: Dean / Xanax 2 mg / CC-by-sa-2.0 ]