Categoria: Farmacovigilància

Es recomana la suspensió de comercialització dels medicaments amb midó hidroxietílic

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Conselleria de Salut, a través de la Direcció General de Planificació, Avaluació i Farmàcia, comunica que l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) recomana la suspensió de comercialització dels medicaments amb midó hidroxietílic.

Fins que la decisió de suspensió de comercialització no sigui efectiva, es recorda la importància d'utilitzar aquests medicaments segons les condicions autoritzades. Podeu consultar-les a les fitxes tècniques.

Així doncs, l'AEMPS recomana als professionals sanitaris seguir estrictament les condicions d'ús autoritzades:

  • No utilitzar solucions de midó hidroxietílic en pacients amb sèpsia, pacients en estat crític o en cremats, a causa d'un major risc d'insuficiència renal greu i una major mortalitat.
  • Utilitzar les solucions de midó hidroxietílic només en cas d'hipovolèmia causada per hemorràgia aguda, durant un màxim de 24 hores i vigilant la funció renal durant almenys 90 dies, sempre que no es consideri suficient el tractament amb solucions de cristal·loides.

Per a més informació, podeu consultar la pàgina web de l'AEMPS.

És important notificar les sospites de reaccions adverses a través del formulari electrònic disponible en aquesta pàgina web.

[Font: Conselleria de Salut. Direcció General de Planificació, Avaluació i Farmàcia. 15/01/2018]

[Foto: IB-Salut]