Categoria: Institucions sanitàries

Condemnat l'incident succeït al Centre de Salut Sant Antoni

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Salut i la Gerència de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera condemnen l'incident succeït al Centre de Salut Sant Antoni, el vespre de dia 23 de maig, entre les 23.30 hores i la mitjanit, quan un home de nacionalitat britànica va irrompre violentament a les consultes i a la sala d'observació del Centre de Salut Sant Antoni. El metge i l'infermer que en aquella hora hi feien guàrdia van intentar tranquil·litzar-lo i, amb l'ajuda d'un familiar d'un pacient, el van instar a sortir del centre.

Al cap d'un moment l'agressor hi va tornar a entrar i va demanar si el seu germà es trobava al centre. Els mateixos professionals el van informar que no hi havia cap pacient britànic. Com a resposta va començar a proferir insults als professionals i a obrir totes les portes que trobava amb una actitud violenta, sense escoltar les demandes dels professionals, que van decidir avisar la Policia Local per alertar-la sobre la situació.

Els professionals i un familiar d'un pacient van intentar retenir-lo fins que arribàs la Policia, cosa que va produir enfrontaments que van acabar en una lesió al metge en un genoll. Quan la Policia va arribar, van fer falta quatre agents i dos guàrdies civils per detenir l'agressor.

El Servei de Salut i la Gerència de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera condemnen qualsevol agressió, ja sigui verbal o física, als professionals del sistema sanitari públic. A més, han posat a disposició dels professionals que han patit agressions els serveis jurídics i psicològics per donar suport a les denúncies presentades.

A partir del proper 1 de juny, la gerència de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera posarà en marxa al Centre de Salut Sant Antoni un servei de seguretat que estarà en funcionament durant els mesos d'estiu fins al 15 d'octubre.

[Font: Servei de Salut de les Illes Balears. 24/05/2016]

[Foto: Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera]