Categoria: Institucions sanitàries

Publicació de l'informe del SNS 2015

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat ha publicat l'Informe del Sistema Nacional de Salut (SNS) 2015, relacionat amb la salut de la població espanyola i els resultats d'organització i gestió sanitària del SNS. En aquest document s'informa sobre el nombre total de consultes del SNS en Atenció Primària i Atenció Especialitzada durant el 2014.

El Sistema Nacional de Salut disposa de 112.346 metges i 164.385 infermeres. Els 453 hospitals d'aquest Sistema concentren el major nombre de professionals mèdics i d'infermeria.

Atenció Primària.
Es van atendre 371 milions de consultes: 240 milions de consultes mèdiques i 131 milions consultes en infermeria. L'activitat domiciliària, entre metges i infermeres s'atraca a 14 milions de visites a l'any, destinades sobretot a les persones majors de 65 anys.

Atenció Especialitzada.
Es van atendre més de 4 milions d'ingressos i prop de 80 milions de consultes mèdiques a l'any. La intervencions quirúrgiques se situen en 3,5 milions, d'aquestes, més d'un milió es realitzaren amb cirurgia major ambulatoria.

Menys naixements i major esperança de vida.
En els naixements, la tendència a Espanya, és a la baixa i l'edat mitjana materna està en alça. L'esperança de vida se situa en una mitjana de 83,1 anys.

Referent als problemes crònics de salut, s'ha incrementat el percentatge de la hipertensió, la diabetis i el colesteros alt. Aixímateix els problemes de salut crònics són el dolor d'esquena cervical i lumbar, la artrosis, etc.

Taxes de mortalitat.
Són inferiors, en general, a les taxes mitjanes europees per a les diferents patologies

Avanços de la història clínica digital i de la recepta electrònica.
Ja es disposa amb informació clínica interoperable de 25,5 milions persones, possibilitant l'accés de professionals i pacients a la informació clínica rellevant generada en qualsevol Servei de Salut.

En quan a la implantació de la recepta electrònica en les comunitats autònomes, és sitúa aprop del 95% en atenció primària i al 70% en atenció especialitzada.

Igualment s'està implantant un sistema d'interoperabilitat que permet la dispensació de medicaments en qualsevol farmàcia espanyola independentment del Servei de Salut origen de la prescripció.

[Font: Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat. 09/06/2016]

[Foto: Barn Images / CC0 1.0 Universal]