Categoria: Institucions sanitàries

Autoritzat el pagament de 4,8 milions d'euros corresponents al servei de transport sanitari entre els mesos de maig i agost de 2016

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Consell de Govern ha aprovat el pagament de 4.893.352,61 euros per factures corresponents al període de maig a agost de 2016, pel servei de transport sanitari urgent de Menorca, Eivissa i Formentera i del transport sanitari terrestre no urgent per a Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera.

La situació actual es va generar a partir de juny de 2015, quan va finalitzar la vigència del contracte de prestació del servei de transport sanitari i no es podia prorrogar. El juliol del mateix any, el Tribunal Administratiu Central de Recursos Contractuals (TACRC) va suspendre el procediment de contractació perquè dues empreses havien presentat recurs.

Actualment, el servei es presta sense contracte en vigor, circumstància que obliga a una sèrie de tràmits administratius. És a dir, les factures es fan efectives mitjançant reconeixement de deute, que ha de passar primer pel Consell Consultiu, posteriorment per Intervenció, després per Assessoria Jurídica i finalment l’autoritza el Consell de Govern. Aquest procediment genera, normalment, una demora del pagament de prop de sis mesos de mitjana.

Malgrat aquestes circumstàncies, el servei de transport sanitari és essencial per a la comunitat, i per això el Servei de Salut té l’obligació legal de garantir-lo, cosa que ha fet en tot moment.

Fins i tot la Constitució reconeix el dret a la protecció de la salut i estableix que és competència dels poders públics organitzar i tutelar la salut pública per mitjà de mesures preventives, i de les prestacions i dels serveis necessaris.

A més, la Llei de contractes del sector públic estableix, pel que fa als efectes de la declaració de nul·litat dels contractes, que si es produeix un greu trastorn al servei públic, es podrà disposar la continuació del contracte anul·lat amb les mateixes condicions.

El passat 5 d’agost es va adjudicar el nou concurs de transport sanitari terrestre no urgent. Aquesta adjudicació ha estat recorreguda al TACRC i està pendent de resolució definitiva.

[Font: Conselleria de Salut. 14/10/2016]

[Foto: Infosalut]