Categoria: Institucions sanitàries

La Conselleria de Salut, l'IB-Salut i la GAP Mallorca condemnen l'agressió a una metgessa i a una infermera

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Una infermera i una metgessa del Dispositiu d’Intervenció Ràpida (DIR) d’Atenció Primària de Mallorca van ser agredides quan intentaven reanimar una dona que estava inconscient a l’aparcament del Centre d’Ensenyament Infantil i Primària (CEIP) Escola Graduada.

Els fets van tenir lloc quan l’equip del DIR es van traslladar a l’aparcament del centre escolar després de rebre una cridada que demanava assistència. Quan intentaven reanimar la pacient, que estava inconscient, aquesta va pegar un cop de puny a la infermera, i quan la metgessa va intentar intervenir-hi per defensar la seva companya, la pacient li va pegar tres cops de puny.

Les sanitàries van avisar la Policia Local, que va comparèixer al lloc dels fets i va aconseguir reduir l’agressora, que va ser traslladada a un centre hospitalari. Posteriorment, les dues sanitàries agredides van presentar una denúncia al quarter de la Policia Local de Palma.

La Conselleria de Salut, el Servei de Salut de les Illes Balears (IB-Salut) i la Gerència d’Atenció Primària de Mallorca condemnen enèrgicament qualsevol agressió, sigui verbal o física, als professionals del sistema sanitari públic.

El Servei de Salut va activar el protocol previst per a aquests casos, amb assistència sanitària i suport jurídic i psicològic a les professionals afectades.

Cal recordar que des de la reforma del Codi penal (març de 2015) el personal sanitari públic és considerat autoritat pública, cosa que suposa que en cas de rebre una agressió es preveu una condemna de fins a quatre anys de presó per a l’agressor. El Servei de Salut exigirà el màxim rigor en l’aplicació de la condemna.

[Font: Servei de Salut de les Illes Balears. 15/09/2017]

[Foto: Infosalut]