Categoria: Institucions sanitàries

Transferència a l’IB-Salut per compensar l’assistència sanitària de persones desplaçades

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Consell de Govern ha autoritzat la transferència corrent a favor del Servei de Salut de les Illes Balears (IB-Salut) de 23.689.548 €, que prové de l’Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS).

Aquesta liquidació, que correspon a l’exercici de 2016, és el resultat d’una compensació dels diferents fons existents per les despeses derivades de la prestació d’assistència sanitària a assegurats en altres estats o altres comunitats autònomes.

Les activitats objecte de la compensació són les següents:

- L’assistència sanitària a residents de la Unió Europea que viuen a les Illes Balears.

- La de ciutadans de la Unió Europea desplaçats a les Illes Balears, i la de persones desplaçades a Balears provinents d’altres comunitats autònomes.

L’INSS és l’organisme encarregat de distribuir aquesta compensació entre les diferents comunitats autònomes.

En el cas dels estrangers que resideixen a les Illes Balears, l’INSS calcula la quantitat que ha de percebre la comunitat autònoma en funció de les cotitzacions d’aquests residents (són majoritàriament persones jubilades residents a les Illes).

Al llarg de 2016 i amb relació a l’assistència prestada a estrangers que venen de vacacions a les Illes Balears i disposen de targeta sanitària europea, es va atendre un total de 48.356 persones. D’aquestes, un 30 % correspon a turistes de la Gran Bretanya i un 24 % a turistes procedents d’Alemanya. Per centres, un 87 % de la xifra global de turistes es va atendre en els diferents centres hospitalaris i prop d’un 13 % van rebre assistència per part d’Atenció Primària i del 061.

[Font: Conselleria de Salut. 13/10/2017]

[Foto: Barn Images / CC0 1.0 Universal]