Categoria: Institucions sanitàries

La UCI Neonatal de Son Espases ha atès enguany més de 250 infants prematurs

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Unitat de Cures Intensives Neonatal de l’Hospital Universitari Son Espases ha registrat 251 ingressos d’infants prematurs des de començament de 2017, una xifra superior als 226 casos registrats l’any passat. El 17 de novembre, amb motiu del Dia Mundial de l’Infant Prematur, els professionals de la UCI Neonatal han amollat globus a l’entrada d’Hospitalització d’Adults amb la participació de pares d'infants prematurs i alguns dels nins.

La UCI Neonatal ha estat decorada amb un espai per fer-se fotos (photo call) i amb calcetins que els pares dels nadons prematurs han donat, una iniciativa artística que promouen les campanyes d’aquest tipus de naixements, anomenada "Socks for life" (calcetins per a la vida). A més, a l’acte hi ha participat la Bruixa Mèdica.

El part prematur és el que té lloc abans de completar la 37a setmana de la gestació i es tracta d’un important problema de salut, ja que és la causa principal de problemes que provoquen la mort durant els primers cinc anys de vida. Son Espases és l’hospital de referència per a aquests casos, sobretot quan són de prematuritat extrema. 

Els prematurs es classifiquen en tres grups depenent del moment del naixement: els extremadament prematurs, amb menys de 28 setmanes de gestació; els molt prematurs, que neixen entre la 28a i la 32a setmana de la gestació, i els prematurs tardans, amb més de 32 setmanes de gestació. Tot i que s’han fet avenços en aquest camp, el nombre de parts prematurs no ha disminuït, i l’Organització Mundial de la Salut (OMS) estima que cada any naixeran en total quinze milions d’infants prematurs. A Espanya, suposa gairebé el 10 % del nombre total de parts.

La UCI Neonatal de Son Espases va ser guardonada per realitzar el millor projecte d’humanització de l’assistència sanitària. Implantat l’any 2014 pel supervisor d’infermeria de la UCI Neonatal, Juan Carlos Berdeal, permet que els pares redueixin l’estrès quan hi ingressen els fills prematurs i que hi puguin accedir durant les 24 hores del dia. A més, per optimitzar el progrés de l’infant, la UCI Neonatal disposa d’una il·luminació adequada i un control del renou molt exigent.

[Font: Hospital Universitari Son Espases. 17/11/2017]

[Foto: Hospital Universitari Son Espases]

Notícies relacionades a Infosalut
*01/02/2017 - La UCI Neonatal de Son Espases, millor projecte d'humanització de l'assistència sanitària.