Categoria: Institucions sanitàries

Ordre per iniciar l'elaboració dels pressuposts generals de la CAIB per a l'any 2019

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La consellera d’Hisenda i Administracions Públiques, Catalina Cladera, ha signat l’ordre per la qual es dicten les normes per a l’elaboració dels pressuposts de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (CAIB), per a l’any 2019, que s’ha publicat en el BOIB núm. 73, de 14 de juny de 2018.

El pressupost de 2019 ha de permetre "desplegar més i millors polítiques socials i incidir en l’impuls d’una política d’infraestructures en diferents àmbits”, com el sanitari i la xarxa de dependencia. Així mateix, es consideraran prioritàries les inversions en formació de capital humà, recerca i innovació, etc. També es contempla la necessitat de disposar d’una “adequada planificació i priorització” dels projectes de despesa dins de l’aposta per la inversió pública.

La consellera també s'ha referit a un altre dels reptes pendents per a totes les comunitats autònomes, com és l’inici d’una negociació per avançar cap a l’aprovació d’un nou sistema de finançament autonòmic.

Quant a la perspectiva de gènere, aquesta ordre estableix que les administracions i organismes públics, així com els seus ens instrumentals, hauran d’incorporar per segon any consecutiu la perspectiva de gènere en el disseny de les seves polítiques, i incloure aquesta perspectiva en els estudis i estadístiques, amb la finalitat de fer visible el treball i la presència de les dones en la nostra societat.

D’altra banda, seguint la recomanació del Comitè dels Drets de l’Infant, la conselleria competent en matèria de menors haurà de promoure una avaluació integral de totes les polítiques relacionades amb la infància.

Finalment, en el projecte de de llei de consultes i processos participatius, pendent de tramitació parlamentària, es contempla la participació ciutadana en una part dels pressuposts de despesa.

A través d’aquesta ordre es regula l’elaboració de l’avantprojecte de llei de pressuposts generals de la CAIB per a l’any 2019, la seva estructura, la informació i la documentació que han de formalitzar tots els ens que hi intervenen, i també els terminis que s’han de cumplir.

[Fonts: Conselleria d’Hisenda i Administracions Públiques. 14/06/2018 - BOIB. Núm. 073. 14/06/2018]

[Foto: Conselleria d’Hisenda i Administracions Públiques]