Categoria: Institucions sanitàries

La consellera de Salut, Patricia Gómez, inaugura la Unitat Bàsica de Salut Centre

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La consellera de Salut, Patricia Gómez, va inaugurar el dia 10 de setembre la Unitat Bàsica de Salut Centre, que substitueix l’actual Unitat Bàsica de Salut El Carme.

La consellera va visitar les noves instal·lacions acompanyada pel director general del Servei de Salut de les Illes Balears (IB-Salut), Juli Fuster.

Gómez va explicar que aquesta nova unitat bàsica de salut forma part del Pla d’Infraestructures d’Atenció Primària, que compta amb un pressupost de 16 M€ i que preveu actuacions de reforma o nova construcció en més de 20 centres de salut i unitats bàsiques.

La nova unitat bàsica de salut (UBS) disposa d’unes instal·lacions més modernes i espaioses, cosa que suposa una millora pel que fa a la comoditat i al confort, tant dels usuaris com del personal que hi farà feina.

S’ubica a la planta baixa de l’edifici de l’Hospital General (Palma), on antigament s’atenien les urgències. El recinte, que ha comptat amb una inversió de 60.000 €, s’ha reformat íntegrament i s'han adequat tant els espais com les instal·lacions.

El nou equipament sanitari ocupa un espai de 128 m2 i alberga quatre consultes per a les visites programades i per a les urgències, ateses per un metge/una metgessa i un infermer/una infermera. També disposa d’un control d’admissió, al qual s’incorporarà un nou auxiliar administratiu, que facilitarà les tasques de gestió als pacients, a més d’una zona de magatzem.

La UBS Centre abraça els barris de Sant Jaume, Sant Nicolau, la Missió i Plaça dels Patins i prestarà atenció sanitària a 1.417 persones, el 44 % de les quals (624) tenen actualment més de 65 anys.

Al llarg de 2017, a la UBS El Carme es van atendre 11.540 consultes (7.600 de medicina de família i 3.940 d’infermeria). La UBS Centre pertany a la Zona Bàsica de Salut Casa del Mar, que atén una població de 22.975 persones, distribuïdes així: 16.990 estan assignades al Centre de Salut Casa del Mar, 4.568 a la UBS El Terreno i 1.417 a la nova UBS Centre.

[Font: Conselleria de Salut. 10/09/2018]

[Foto: Conselleria de Salut]

Què en diu la premsa
*10/09/2018 gentedigital.es - Salud inaugura la Unidad Básica de Salud Centre en el Hospital General de Palma.