Categoria: Qualitat

La Conselleria de Salut inverteix 235 mil euros en les obres de millora de l'Hospital Joan March

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La consellera de Salut, Patricia Gómez, i el director general del Servei de Salut, Juli Fuster, han visitat l'Hospital Joan March per veure el resultat de les obres de reforma que s'han realitzat recentment en les instal·lacions.

El projecte de reforma i modernització executat, amb una inversió de 234.363 €, s'ha desenvolupat en dues plantes de l'àrea d'hospitalització, en els banys de 34 habitacions i en l'àrea de rehabilitació i fisioteràpia del centre, i ha incorporat, a més, mesures per millorar l'eficiència energètica en tot l'edifici.

En aquest sentit, Patricia Gómez ha explicat que un dels eixos fonamentals del Pla d'Atenció a la Cronicitat que implementa la Conselleria de Salut és l'assistència sociosanitària i "l'Hospital Joan March, a més de ser un hospital emblemàtic, és un centre estratègic per a l'atenció dels pacients crònics de Mallorca, centre que ofereix cent dels 400 llits sociosanitaris que actualment donen resposta a les necessitats assistencials d'aquesta comunitat".

Per això, Gómez ha destacat la importància d'aquestes millores que s'han fet per dotar d'espais més funcionals i adaptats a les necessitats dels pacients, als seus familiars i als professionals que treballen a l'Hospital.

En concret, les obres de reforma s'han realitzat en els banys de 34 habitacions de la planta H1B de respiratori, on s'han substituït els sanitaris a fi de suprimir barreres arquitectòniques; s'han sanejat parets i passadissos en la planta H2B de cures pal·liatives; s'ha substituït tot el sistema de cridada pacient-infermera, i s'han adequat els controls d'infermeria d'ambdues unitats.

Així mateix, s'han renovat equipaments de l'àrea de fisioteràpia i rehabilitació i s'ha adaptat una àrea del jardí per fer-hi exercici físic.

També s'ha millorat l'eficiència de la il·luminació de les unitats d'hospitalització i les zones comunes de l'Hospital. S'han instal·lat 840 lluminàries tipus LED. Amb aquesta mesura, s'ha aconseguit reduir el consum en un 62,3 %, la qual cosa significa un estalvi sobre la factura elèctrica de devers 12 mil euros anuals.

A més, s'han substituït les calderes d'aigua i s'han fet millores a les sales tècniques per a una eficiència energètica més bona de les instal·lacions. Amb aquestes mesures s'ha aconseguit la classificació energètica 'C' de l'edifici.

Aquestes obres formen part del Pla de Renovació 2016-2019 que du a terme el Servei de Salut a l'Hospital Son Llàtzer i a l'Hospital Joan March, i responen a un dels eixos fonamentals de l'estratègia d'atenció a la cronicitat, que és la modernització de les instal·lacions.

[Font: Conselleria de Salut. 17/01/2017]