Categoria: Qualitat

Son Llàtzer modernitza els equipaments i redueix les llistes d'espera quirúrgica i de consultes

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Hospital Son Llàtzer ha renovat prop del 70 % dels equipaments previstos en el Pla de Renovació Tecnològica. Aquest pla, que es va presentar fa un any, es va elaborar en funció de les necessitats del centre i entre les inversions realitzades destaca l’actualització de la ressonància magnètica, la tomografia axial computada (TAC), la sala de radiologia digital, els ecògrafs i l’equipament d’anestèsia.

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha visitat l’Hospital Son Llàtzer acompanyada de la consellera de Salut, Patricia Gómez, per comprovar l’evolució de les actuacions previstes dins el pla.

Entre les inversions en alta tecnologia efectuades l’any passat, s’han destinat 6 milions d’euros a la renovació de l’equipament assistencial, en què destaquen les inversions en material de radiodiagnòstic (gairebé 2 milions), els nous equips d’anestèsia (414.000 €) i llums i respiradors quirúrgics (390.000 €), entre d’altres.

L’àrea de neonatologia s’ha renovat amb quatre respiradors neonatals amb tots els modes de ventilació (inclosa la d’alta freqüència); cinc incubadores que inclouen fototeràpia, per tractar les icterícies dels nounats, i amb focus de llum per facilitar les cures; dos bressols tèrmics i un bressol de reanimació, tot plegat amb un cost de 350.000 €.

Per a la sala de parts s’han adquirit set cardiotocògrafs amb possibilitat de connexió a la central de monitoratge, dos dels quals serveixen per als parts gemel·lars, amb un cost de 95.000 €.

D’altra banda, s’han invertit 846.000 € en equipament informàtic per al centre hospitalari.

També s’ha invertit més d’1 milió d’euros en obres executades tant a l’Hospital Son Llàtzer com a l’Hospital Joan March. En destaquen els més de 100.000 € destinats a l’ampliació de 17 llits d’observació de l’àrea d’urgències.

Es redueixen la llista d’espera quirúrgica i la de consultes

La consellera de Salut ha explicat que “aquesta inversió en modernització d’equipaments, a més de la incorporació de més recursos humans i materials, està permetent reduir les llistes d’espera de manera significativa”.

"A Son Llàtzer –ha reconegut Gómez– s’ha fet un gran esforç, la qual cosa ha tengut com a resultat una reducció en 5.000 persones a la llista d’espera de més de 2 mesos per a una consulta i 150 pacients menys que esperen més de 6 mesos per a una intervenció quirúrgica".

Concretament, pel que fa a la llista d’espera de consultes amb l’especialista, de les 5.850 persones que l’any 2016 esperaven més de 60 dies per a una consulta, s’ha passat a 1.109 (un 81 % menys). Així mateix, la mitjana de temps de demora per a una consulta amb l’especialista ha baixat de 77 a 31 dies.

Pel que fa a les llistes d’espera en relació amb les intervencions quirúrgiques, el nombre de persones que esperava més de sis mesos ha passat de 249 a 98, mentre que la mitjana de temps de demora ha passat de 78 dies a 68 en el mateix període. Quant a l’activitat quirúrgica, el nombre d’intervencions que s’han duit a terme durant el primer semestre ha augmentat un 3,5 % respecte del mateix període de l’any passat, ja que s’ha passat de les 7.397 de 2016 a les 7.656 d’enguany.

Durant el primer semestre de 2017, l’Hospital Son Llàtzer va fer 181.000 consultes externes i va atendre 52.300 urgències, amb una mitjana de 290 urgències per dia. Respecte dels ingressos hospitalaris, se’n varen registrar 8.900 en total.

[Font: Presidència del Govern. 17/07/2017]

[Foto: Presidència del Govern]