Categoria: Qualitat

Son Espases disposa de dispositius durant les 24 hores del dia per atendre els pacients oncològics

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L’Hospital Universitari Son Espases disposa de dispositius durant les 24 hores del dia per atendre els pacients oncològics. Així mateix, la Direcció de l’Hospital afirma que no hi ha hagut reducció de personal mèdic: de fet, totes les baixes laborals s’han cobert, i fins i tot les vacances dels professionals, amb una cobertura superior a la dels altres anys. A més, per descomptat, s’ha mantengut la presència de l’oncòleg de guàrdia cada horabaixa.

L’atenció urgent que reben els pacients oncològics no ha patit variacions significatives. Comprèn diversos àmbits d’atenció, sempre coordinats pel Servei d’Oncologia, en els quals participen nombrosos recursos de l’Hospital.

- L’Hospital de Dia, on els pacients reben tractament antineoplàsic i s’atenen les complicacions fins a les 20.00 hores amb un oncòleg present físicament.

- A partir de les 20.00 hores, el Servei d’Urgències atén els pacients que presenten complicacions no relacionades amb el tractament o requereixen proves complementàries o procediments que excedeixen la capacitat de l’Hospital de Dia.

- Pel que fa als pacients oncològics ingressats, sempre han estat atesos pels facultatius de guàrdia del Servei de Medicina Interna. Els motius d’hospitalització dels pacients oncològics són, la major part de les vegades, complicacions mèdiques intercurrents, per la qual cosa és aconsellable que els especialistes de guàrdia que les atenen siguin internistes. L’atenció de les complicacions o de les urgències oncològiques d’aquests pacients estan coordinades i protocol·litzades pel Servei d’Oncologia.

El mes de juliol, el Servei d’Oncologia va modificar els circuits interns i va considerar que alguns pacients que requerien atenció urgent d’horabaixa fossin atesos pel Servei d’Urgències. Amb relació a alguns problemes menors, el paper dels oncòlegs no és substituir els metges de família ni els d’urgències, que els poden tractar perfectament.

L’Hospital Universitari Son Espases i el Servei de Salut de les Illes Balears (IB-Salut) mantenen una ferma aposta per millorar l’atenció dels pacients oncològics, liderada pel Servei d’Oncologia i amb el suport de tot l’Hospital, que es concreta en:

- S’ha organitzat l’assistència oncològica en comitès de tumors, que permeten una atenció multidisciplinària dels casos; - S’han introduït les noves línies de tractament;
- S’han implementat sistemes capdavanters d’administració segura i de traçabilitat dels fàrmacs quimioteràpics.

[Font: Conselleria de Salut. 16/11/2017]

[Foto: Infosalut]

Què en diu la premsa
*22/11/2017 menorca.info - Las urgencias de oncología de Son Espases reabren hoy tras la orden tajante de Salud.
*16/11/2017 redaccionmedica.com - Son Espases niega el cierre de sus consultas oncológicas de Urgencias.