Categoria: Qualitat

Els conductors del servei de transport sanitari terrestre urgent disposen del permís C1

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Salut constata que tots els professionals que condueixen vehicles i que treballen a l’entitat pública empresarial Gestió Sanitària i Assistencial de les Illes Balears (GSAIB) disposen del permís C1, document necessari per a la conducció de vehicles amb més de 3.500 kg.

Quan a principis d’abril GSAIB va assumir la gestió pública del servei de transport sanitari terrestre urgent va optar per utilitzar vehicles que admeten una càrrega de més 3.500 kg (ja que qualsevol ambulància amb els professionals i l’equipament necessari ja supera normalment aquest pes) per tal d’evitar qualsevol infracció de la normativa vigent. El Servei de Salut també va mantenir als professionals que condueixen aquests vehicles i que disposen del permís C1.

GSAIB ha permès recuperar un servei que fins ara estava externalitzat i que el Govern considera essencial per oferir una assistència sanitària de qualitat. A més, cal destacar que s’han renovat 58 ambulàncies, que són les més avançades de tot l’estat pel que fa a prestacions i equipaments, ja que tenen una tecnologia i uns equipaments capdavanters. Incorporen prestacions per millorar la qualitat de les intervencions en situacions d’emergència i el confort i la seguretat dels equips i dels pacients durant els trasllats.

Els nous vehicles són més avançats pel que fa a prestacions, ja que disposen d’un sistema d’informació per millorar la navegació i el posicionament i com a base per a la implantació de la història clínica embarcada a les unitats. La seguretat i la comoditat dels pacients i dels professionals són alguns dels elements pels quals s’ha apostat incorporant-hi elements de seguretat passiva, sistemes d’ajuda en la conducció, càmera de visió posterior, senyalització corporativa altament reflectant, redefinició de la senyalització d’emergència i equips de detecció de gasos tòxics.

Com a novetat, cal destacar que les Illes Balears seran l’única comunitat que disposarà en aquests nous vehicles d’un sistema de tancament d’emergència d’accés fàcil i ràpid per a situacions de risc per al personal. La millora de l’equipament també permet oferir més confortabilitat als pacients i una ergonomia millorada als professionals, amb unes noves lliteres elèctriques capaces de suportar fins a 300 kg de pes. Aquestes ambulàncies estan equipades amb noves prestacions mèdiques, com ara cardiocompressors (per fer reanimació cardiorrespiratòria automàtica), analitzadors sanguinis, sensors de sedació i ecògrafs, entre d’altres. I també disposen d’una cambra per transportar pacients infectocontagiosos.

[Font: Conselleria de Salut. 12/04/2018]

[Foto: Conselleria de Salut]