Categoria: Qualitat

Importants acords en la primera conferència mèdica

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Dolors Montserrat, ha liderat la primera conferència mèdica, amb els representants del Fòrum de la professió mèdica i de les diferents comunitats autònomes, en la qual s'han aconseguit acords importants per a la professió.

La ministra ha realitzat dues propostes:

- Que aquestes conferències siguin “un instrument de participació i de diàleg que ajudi al Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut (CISNS) a la presa de decisions”.

- Que siguin un òrgan depenent del Consell Interterritorial, com un més dels ja existents amb el suport del Fòrum professional.

En aquesta trobada també s'ha acordat:

- Avançar en el Registre Estatal de les professions sanitàries.

- Debatre sobre els perfils professionals per a la cobertura de llocs i la seva mobilitat, reduir la precarietat i la recuperació dels drets perduts.

- Respecte a la revàlida, s'ha acordat impulsar una norma reglamentària o aconseguir un acord en el Consell que ho reguli.

- Quant a la gestió clínica, es continuarà debatint un model assistencial que contemplin els reptes futurs.

- Així mateix, respecte a la formació contínua, s'ha arribat a un compromís per crear un grup de treball amb altres administracions implicades en el qual es debatrà sobre la formació de pregrau, els seus criteris d'acreditació i l'obertura de noves facultats. Quant a la formació de postgrau, s'ha acordat incorporar mesures d'agilitació per a l'acreditació d'unitats docents, així com millorar l'avaluació de la formació especialitzada.

- En relació amb el futur de l'atenció primària, s'ha acordat aportar les millors pràctiques de les comunitats autònomes per a la reflexió del futur model d'aquest nivell assistencial.

[Font: Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat. 11/04/2018]

[Foto: Infosalut]