Categoria: Qualitat

Comencen les obres d’instal·lació de l’equip de ressonància magnètica de l’Hospital de Manacor

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Han començat les obres d’instal·lació de l’equip de ressonància magnètica de l’Hospital de Manacor, previstes dins la primera fase del Pla Director. El Servei de Salut ha fet tots els tràmits necessaris per proveir l’Hospital de Manacor amb aquest equip, l’empresa adjudicatària del qual és General Electric.

Els treballs s’executaran en tres fases: en la primera, es construirà un recinte de 177 m2 de superfície a la zona ubicada al costat del Servei de Radiologia seguint el projecte redactat per la Direcció General d’Arquitectura i Habitatge de la Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat; en les fases següents se subministrarà i es muntarà l’equip de ressonància magnètica dins aquest espai. El termini d’execució és de 7 mesos.

Aquestes obres formen part de la primera fase del Pla Director de l’Hospital de Manacor, juntament amb les que s’estan executant actualment al terreny situat al costat del Servei d’Urgències, que van a bon ritme.

Actualment s’està fent un nou edifici de 590 m2, on s’instal·larà una àrea amb 16 boxs d’observació i una àrea diferenciada d’observació, a més de diverses dependències no assistencials d’Urgències i el taller d’electromedicina. El pressupost d’aquestes obres és de 2.273.000 €.

Segona fase del Pla Director

La segona fase del Pla Director preveu construir a la zona de l’aparcament un nou mòdul, de 2.150 m2, que tendrà dues plantes subterrànies dedicades a aparcament de vehicles, mentre que la planta baixa es destinarà a les consultes d’hemodiàlisi i a consultes externes. La planta primera serà exclusivament per incrementar el nombre de consultes externes, la segona estarà destinada als gabinets mèdics, per fer-hi proves diagnòstiques, i la tercera estarà dedicada a hospitalització. Aquesta fase també preveu la construcció, a la zona dels magatzems, d’una nova central energètica, una cuina i una nova UCI.

Tercera fase del Pla Director

La tercera fase del Pla Director projecta construir un nou mòdul que connectarà l’edifici nou de consultes externes, hemodiàlisi i hospitalització amb l’edifici actual de l’Hospital. Aquest nou mòdul tendrà dues plantes subterrànies dedicades a aparcament, mentre que a la planta baixa s’ubicaran l’entrada de l’Hospital, Admissió, l’Hospital de Dia, l’àrea de psiquiatria, un magatzem i el laboratori d’anatomia patològica. A la planta primera hi haurà la Biblioteca i l’Àrea de Docència, a la segona s’ubicarà l’hostatgeria i la tercera serà per a hospitalització.

A més, a l’interior de l’edifici actual es construirà un bloc quirúrgic i s’ampliarà la zona d’Urgències, la zona de Cirurgia Major Ambulatòria i la Unitat de Cirurgia sense Ingrés.

Quarta fase del Pla Director

La quarta i darrera fase del Pla Director preveu construir una nova cafeteria per als usuaris, una àrea d’esterilització i la farmàcia hospitalària a la planta baixa, mentre que a la primera planta s’ampliarà l’àrea de diagnòstic per la imatge.

[Font: Conselleria de Salut. 04/10/2018]

[Foto: Conselleria de Salut]

Què en diu la premsa
*04/10/2018 diariodemallorca.es - Comienzan las obras hospitalarias para la zona de resonancias magnéticas.