Categoria: Recursos humans

Retorn de drets pels funcionaris de Serveis Generals de la CAIB

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Els representants sindicals dels treballadors de Serveis Generals de la Funció Pública de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (CAIB) han aprovat la recuperació efectiva d'una nova tanda de drets laborals dels funcionaris, que havien estat eliminats per les retallades normatives que va suposar l'entrada en vigor del Reial decret llei 20/2012, de mesures per garantir l'estabilitat pressupostària i de foment de la competitivitat.

Els vots afirmatius dels representants de CCOO, STEI, CSIF i UGT, amb l'abstenció d'USO han servit per validar les mesures. Així, els prop de 4.000 funcionaris i personal laboral adscrit a Serveis Generals tornaran a veure reconegut el dret a percebre un complement de fins el 100% del seu salari, que se sumarà a la prestació abonada per la Seguretat Social en el cas de baixa laboral per incapacitat transitòria.

La seva aplicació es produirà a partir d'1 de gener de 2017.

També es recuperará el dret a obtenir dies de permís per assumptes propis. A més dels dies de permís per assumptes particulars que estableix la normativa bàsica estatal, el personal inclòs en l'Acord recupera el dret al gaudi de dos dies addicionals de permís per assumptes particulars per antiguitat, a partir del sisè trienni que compleixi, i a un dia addicional més per cada un dels triennis que compleixi a partir del vuitè.

La concessió d'aquest permisos es condicionarà a les necessitats del servei, i en el moment del permís s'ha de garantir que la unitat o dependència corresponent assumeix les tasques del funcionari sol·licitant, sense mema per als ciutadans o per a la unitat administrativa.

A més dels dies de vacances establerts per la normativa bàsica estatal, el personal inclòs en l'àmbit d'aplicació d'aquest Acord també obté el dret al gaudi d'entre un i quatre dies addicionals de vacances anuals, a partir dels 15 anys de servei acumulats en qualsevol administració o entitat públiques.

El document de l'Acord, signat pels sindicats i la consellera d'Hisenda i Administracions Públiques, Catalina Cladera, en nom de l'Administració, ha inclòs un calendari gradual per a la recuperació dels dies de lliure disposició, que s'estendrà fins a 2019, i que anirà en funció dels triennis d'antiguitat acreditats per cada treballador, a partir de sis.

Catalina Cladera ha insistit en "el compromís" que manté el govern amb el full de ruta que ha de culminar en 2019 "amb la recuperació plena de tots els drets que els treballadors de la funció pública de la CAIB tenien abans de la retallada de 2012".

A l'acte de signatura també hi ha estat present el director general de Funció Pública i Administracions Públiques, Pedro Jiménez, i la secretaria general de la Conselleria d'Hisenda i Administracions Públiques, Begoña Morey.

[Fonts: Conselleria d'Hisenda i Administracions Públiques. Direcció General de Funció Pública i Administracions Públiques. 05/12/2016 Conselleria de Salut. 09/12/2016 BOIB. Núm. 155. 10/12/2016]

[Foto: Direcció General de Funció Pública i Administracions Públiques]

Notícies relacionades a Infosalut
*03/10/2016 - La Mesa Sectorial de Sanitat acorda una bestreta a compte del complement de carrera professional, que es cobrarà a partir del gener de 2017.
*28/09/2016 - Els treballadors de la Funció Pública recuperen el dret de demanar bestretes a compte del seu sou.