Categoria: Estudis i projectes

L'IdISPa i Son Espases participen en la publicació d'un article sobre acilcarnitines plasmàtiques i risc de malaltia cardiovascular

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

epr234El Servei de Medicina Intensiva de l'Hospital Universitari Son Espases i l'IdISPa han publicat un article sobre acilcarnitines plasmàtiques i risc de malaltia cardiovascular amb l'efecte d'intervencions amb dieta mediterrània.

Miquel Fiol, investigador principal del grup de CIBERobn de l'Hospital Universitari Son Espases, inscrit a l'Àrea d'Epidemiologia Clínica i Salut Pública de l'IdISPa, ha participat en l'article publicat amb el títol "Plasma acylcarnitines and risk of cardiovascular disease: effect of Mediterranean diet interventions" a la revista American Journal of Clinical Nutrition.

Estudis previs suggerien que els perfils metabòlics d'acilarnitines elevades s'associaven amb un augment del risc de patir malalties cardiovasculars en poblacions amb malaltia coronària establerta. Però, segons els autors, aquesta associació no s'ha avaluat en el context de la prevenció cardiovascular primària. Es va avaluar l'associació entre 28 espècies de plasma acilcarnitina i risc de patir malaltia cardiovascular i el potencial de modificar l'efecte de les intervencions amb dieta mediterrània (MedDiet).

Referència de l'article
Guasch-Ferré M, Zheng Y, Ruiz-Canela M, Hruby A, Martínez-González MA, Clish CB, et al. Plasma acylcarnitines and risk of cardiovascular disease: effect of Mediterranean diet interventions. Am J Clin Nutr. 2016;103(6):1408-16.
PubMed | Enllaços Bibliosalut
 

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut]