Categoria: Estudis i projectes

Cirurgia general i digestiva de Son Espases participa en un article sobre els factors de risc per a la Síndrome de resecció anterior després d'una cirurgia de càncer de recte

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

ins-epr279El Servei de Cirurgia General i de l'Aparell Digestiu de l'Hospital Universitario Son Espases, liderat pel Dr. Xavier González-Argente, ha participat en la publicació d'un article on s'analitza si  l'interval des de la cirurgia fins el tancament de la ileostomia és un factor de risc per a la síndrome de resecció anterior baixa. També hi ha participat l'Hospital Universitari Virgen del Rocío de Sevilla.

El Dr. Juan José Segura Sampedro, cirurgià de l'Hospital Universitari Son Espases, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Is the interval from surgery to ileostomy closure a risk factor for low anterior resection syndrome?" a la revista Colorectal Disease.

La síndrome de la resecció anterior baixa (LARS), es tracta d'un conjunt de símptomes secundaris a la disfunció intestinal i defecatòria que es dona fins en un 50% dels pacients intervenguts de càncer de recte. L'objectiu d'aquest estudi va ser analitzar la incidència del LARS en pacients que han sigut sotmesos a aquest tipus de cirurgia amb o sense ileostomia i identificar els factors de risc predisposants al mateix. Es varen identificar com a factors de risc la quimioteràpia prèvia a la cirurgia, l'existència de ileostomia de protecció i el gènere masculí. L'interval entre la primera cirurgia i el tancament de la ileostomia de protecció no es va relacionar amb aquesta síndrome.

Referència de l'article
Jiménez-Rodríguez RM, Segura-Sampedro JJ, Díaz Pavón JM, García Cabrera AM, Vazquez Monchul JM, Padillo J, et al. Is the interval from surgery to ileostomy closure a risk factor for low anterior resection syndrome? Colorectal Dis. 2016.
PubMed | Enllaços Bibliosalut
 

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Hospital Universitari Son Espases]