Categoria: Estudis i projectes

Atenció Primària de Mallorca participarà a la tercera fase de l'Estudi EIRA

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

ins-epr341Els Centres de Salut d'Alcúdia, Son Serra-La Vileta, Calvià i Manacor participaran a la tercera fase de l'Estudi EIRA. Aquest estudi va dirigit a la població de 45 a 75 anys per impulsar conductes que promoguin la salut, millorin la seva qualitat de vida, evitin les malalties cròniques més freqüents i les seves complicacions i contribueixin a un envelliment actiu i saludable. El projecte EIRA és multicèntric i hi participen 7 comunitats autònomes: Andalusia, Aragó, Illes Balears, Castella la Manxa, Castella i Lleó, Catalunya i País Basc.

La característica clau de l'equip d'investigació d'aquest projecte és la multidisciplinaritat. Cooperen metges i infermeres d'atenció primària, investigadors, psicòlogues, metges de prevenció, farmacéutics, economistes i estadístics. El coordinador del grup investigador de Balears serà el Doctor Joan Llobera, investigador de la Unitat Docent de Medicina Familiar i Comunitària de la Gerència d'Atenció Primària de Mallorca.

L'estudi inclou materials per als pacients de les següents intervencions: Estat d'ànim, Cardiovascular, Exercici, Alimentació, Tabac i Activitats Comunitàries.

Aquest projecte forma parte de la redIAPP (Red de Investigación en Actividades Preventivas y Promoción de la Salud) és una xarxa formada per diversos grups d'investigació amb la missió de generar coneixements vàlids per a l'Atenció Primària.

[Font: Projecte EIRA]

[Foto: Cap a la Salut]