Categoria: Estudis i projectes

Atenció Primària de Mallorca ha publicat un article sobre el maneig de l'insomni per les infermeres d'AP

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

cc-epr156La Unitat d'Investigació de la Gerència d'Atenció Primària de Mallorca, l'Institut d'Investigació Sanitària de les Illes Balears (IdISBa) i el Centre de Salut de Calvià han publicat un article sobre els coneixements i actituds de les infermeres d'Atenció Primària sobre el maneig del pacient amb insomni.

Maria Clara Vidal Thomàs, Elena Torres Solera i Magdalena Esteva, investidadores de la Unitat d'Investigació de la Gerència d'Atenció Primària de Mallorca i de l'IdISBa; Beatriz Yáñez Amorós, resident de la Unitat Docent d'atenció familiar i comunitària i investigadora de l'IdISBa; i Isabel Torrens, metgessa del Centre de Salut de Calvià, han publicat l'article amb el títol "Conocimientos y actitudes de las enfermeras de Atención Primaria sobre el manejo del paciente con insomnio" a la revista Enfermería Clínica.

Les conclusions de l'estudi mostren que les infermeres d'atenció primària realitzen una correcta anamnesi i avaluació de l'insomni. La teràpia cognitiva-conductual per al tractament de l'insomni és escassament utilitzada, per la qual cosa seria necessari formar els professionals d'infermeria en aquestes intervencions de demostrada efectivitat.

Referència de l'article
Vidal-Thomàs MC, Yañez-Amorós B, Torrens I, Torres-Solera E, Esteva M. Conocimientos y actitudes de las enfermeras de Atención Primaria sobre el manejo del paciente con insomnio. Enferm Clin. 2017
Enllaços Bibliosalut
 

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Timothy Krause / Man sleeping / CC-by-sa-3.0 de]