Categoria: Estudis i projectes

Infermeres del Mateu Orfila publiquen un article sobre el primer contacte amb la pell peristomal

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

epr675Infermeres de l'Hospital Mateu Orfila han publicat un article sobre la primera presa de contacte amb la pell peristomal.

Silvia Obarrio Fernández, M. Carmen Domínguez Castro, M. Ángeles Pérez Folgueira i Cristabel Sánchez Ruíz, infermeres i auxiliars d'infermeria de l'Hospital Mateu Orfila, han publicat l'article amb el títol "Piel periestomal, primera toma de contacto" a la revista Paraninfo.

El 2015 l'Àrea de Salut de Menorca va ser seleccionada per participar a la segona cohort del Programa de Centres Compromesos amb l'Excel·lència en Cures. Aquest programa està monitoritzat per INVESTEN, conjuntament amb vuit centres sanitaris més, a nivell nacional. L'Àrea de Salut de Menorca va triar tres Guies de Pràctica Clínia per implantar, entre les que destaca la Guia de Cura i Maneig de l'Ostomia, la qual és el motiu que aquest treball es dugués a terme. Es va escollir com a unitat d'implantació la Unitat d'Hospitalització Quirúrgica de l'Hospital Mateu Orfila, ja que és el servei on més pacients ostomitzats es tracten, per fet de ser-hi les especialitats de cirurgia digestiva i urològica.

Aquest treball es va presentar com a comunicació en format pòster al Congrés Nacional d'Infermeria en Ostomies, celebrat a Barcelona, del 18 al 20 de maig de 2016.

Referència de l'article
Obarrio Fernández S, Domínguez Castro MC, Pérez Folgueira MA, Sánchez Ruiz C. Piel periestomal, primera toma de contacto. Rev Paraninfo Digit.
Enllaços Bibliosalut

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut]