Categoria: Estudis i projectes

L'Àrea de Salut de Menorca participa en l'estudi PREDAPS

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

epr1005L'Area de Salut de Menorca ha participat en la publicació de l'estudi PREDAPS, sobre l'associació d'obesitat amb la hipertensió, la dislipèmia i la presència de prediabetis. També hi han participat diferents centres de salut espanyols.

Antònia Socias, metgessa del Centre de Salut Canal Salat, ha participat en la publicació de l'article publicat amb el títol "Asociación de obesidad general y abdominal con hipertensión, dislipemia y presencia de prediabetes en el estudio PREDAPS" a la revista Revista Española de Cardiología.

Algunes de les mesures antropomètriques mostren major capacitat que altres per discriminar la presència de factors de risc cardiovascular. Aquest treball estima la magnitud de l'associació de diversos indicadors antropomètrics d'obesitat amb hipertensió, dislipèmia i prediabetis (glucèmia basal o glucohemoglobina alterades).

Referència de l'article
Sangrós FJ, Torrecilla J, Giráldez-García C, Carrillo L, Mancera J, Mur T, et al. Asociación de obesidad general y abdominal con hipertensión, dislipemia y presencia de prediabetes en el estudio PREDAPS. Rev Española Cardiol. juny 2017.
Enllaços Bibliosalut
 

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut]