Categoria: Estudis i projectes

Microbiologia de Son Espases i l'IdISBa participen en un estudi sobre l'exposició de β-lactam per suprimir la resistència a la bactèria Gram-negatiu

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

cc-epr460El Servei de Microbiologia i l'Institut d'Investigació Sanitària de Balears ha participat en un estudi sobre la determinació del llindar d'exposició β-lactam per suprimir el desenvolupament de resistència en bactèria Gram-negatiu. També hi han participat la University of Houston, la Université Catholique de Louvain, l'Hospital Universitari Ramón y Cajal i l'Institut Ramón y Cajal d'Investigació Sanitària.

Laura Zamorano i Antonio Oliver, microbiòlegs de l'Hospital Universitari Son Espases han participat en la publicació de l'article amb el títol "Determining β-lactam exposure threshold to suppress resistance development in Gram-negative bacteria" a la revista Journal of Antimicrobial Chemotherapy.

Els β-Lactams són utilitzats habitualment per infeccions nosocomials i la resistència a aquests agents entre bacatèries Gram-negatives augmenta ràpidament. La dosificació optimitzada s'espera que redueixi la probabilitat de desenvolupament de resistència durant la teràpia antimicrobial, però l'objectiu per a l'ajustament de la dosi no s'ha establert correctament. Es va examinar la probabilitat que diverses exposicions de dossificació en un model in vitro d'infecció de fibra buida.

Referència de l'article

Tam VH, Chang K-T, Zhou J, Ledesma KR, Phe K, Gao S, et al. Determining β-lactam exposure threshold to suppress resistance development in Gram-negative bacteria. J Antimicrob Chemother. 2017;72(5):1421–8.
PubMed | Enllaços Bibliosalut

 

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Lhynard / Structure of beta-lactam / CC BYND 2.0 ]