Categoria: Estudis i projectes

Can Misses publica un article sobre el risc de fractura en pacients amb Diabetis melitus tipus 2

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

4993La Secció d'Endocrinologia del Departament de Medicina Interna de l'Hospital Can Misses ha participat a un estudi sobre l'ús de la insulina i el risc de fractura en pacients amb diabetis tipus 2. També hi han participat la Universitat Autònoma de Barcelona, la University of Oxford, l'Hospital Germans Trias i Pujol, CIBERDEM, l'Institut de Salu Carlos III, l'IDIAP i l'IMIM.

Eladio Losada Grande, endocrinòleg de l'Hospital Can Misses, ha participat com a primer autor en l'article publicat amb el títol "Insulin use and Excess Fracture Risk in Patients with Type 2 Diabetes: A Propensity-Matched cohort analysis" a la revista Scientific Reports. Aquest article forma part de la tesi doctoral presentada pel Dr. Eladio Losada

L'article avalua l'impacte de la insulina en un augment de les possibilitats de fractures en pacients amb diabetis tipus 2. S'arriba a la conclusió que encara que la densitat mineral òssia sigui normal a alta, els pacients amb diabetis tipus 2 (DM2) tenen un major risc de fractura. Els medicaments amb DM2 podrien explicar parcialment aquest excés de risc. L'objectiu d'aquest estudi va ser avaluar l'associació entre l'ús d'insulina i el risc de fractura òssia en pacients amb DM2. Es va realitzar un estudi de base poblacional basat en una base de dades de registres d'atenció primària validada per a ús en invetigació.

Referència de l'article
Losada-Grande E, Hawley S, Soldevila B, Martinez-Laguna D, Nogues X, Diez-Perez A, et al. Insulin use and Excess Fracture Risk in Patients with Type 2 Diabetes: A Propensity-Matched cohort analysis. Sci Rep. 2017;7(1):3781.
logo docusalut 16Text complet | PubMed | Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera]

 [Foto: Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera]