Categoria: Estudis i projectes

L'Àrea de Salut de Menorca participa en un estudi sobre el tipus de part i l'asma

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

epr9L'Àrea de Salut de Menorca ha participat en una anàlisi de nou cohorts europees sobre el tipus de part i l'asma en edat escolar. També hi han participat diferents centres europeus.

Maties Torrent, metge de l'Àrea de Salut de Menorca, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Mode of Delivery and Asthma at School Age in 9 European Birth Cohorts" a la revista American Journal of Epidemiology.

L'evidència en l'associació entre el tipus de part i l'asma en edat escolar no és conclusiva. Es va avaluar l'associació entre les formes específiques de part i l'asma en infants de nou cohorts europees sobre naixements que inclouen participants entre 1996 i 2006. Les cohorts específiques naturals i les ràtios d'ajustament de risc per asma en 5-9 anys es van calcular utilitzant models de regressió de Poisson i es van combinar. Es va dur a terme una anàlisi de sensibilitat en infants nascuts a terme per reduir la confusió causada per factors perinatals.

Referència de l'article
Rusconi F, Zugna D, Annesi-Maesano I, Ba?z N, Barros H, Correia S, et al. Mode of Delivery and Asthma at School Age in 9 European Birth Cohorts. Am J Epidemiol. 2017;185(6):465–73.
Text complet | PubMed | Enllaços Bibliosalut
 

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut]