Categoria: Estudis i projectes

Son Espases, l'IdISBa i el Joan March participen en un estudi multicèntric sobre resistència antibiòtica i estructura poblacional de la fibrosi quística

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

cc epr436Els serveis de Microbiologia i Pediatria de l'Hospital Universitari Son Espases, l'Institut d'Investigació Sanitària de les Illes Balears (IdISBa) i l'Hospital Joan March, han participat en un article sobre la resistència antibiòtica i estructura poblacional de la fibrosi quística Pseudomonas aeruginosa aïllada d'un estudi espanyol multicèntric. També hi han participat diferents centres espanyols.

Carla López Casaupé i Antonio Oliver, microbiòlegs de l'Hospital Universitari Son Espases i investigadors de l'IdISBa; Joan Figuerola, pediatra de l'Hospital Universitari Son Espases; i Bartomeu Togores, metge de Medicina Interna de l'Hospital Joan March, han participat en la publicació de l'article amb el títol "Antibiotic resistance and population structure of cystic fibrosis Pseudomonas aeruginosa isolates from a Spanish multi-centre study" a la revista International Journal of Antimicrobial Agents.

El primer estudi multicèntric espanyol sobre la microbiologia de la fibrosi quística es va dur a terme del 2013 al 2014. L'estudi va incloure 24 unitats de fibrosi quística de 17 hospital, i va reclutar 341 pacients. L'objectiu d'aquest estudi era caracteritzar la Pseudomonas aeruginosa aïllada. L'estudi va determinar l'estructura de la població, el perfil de susceptibilitat antibiòtica i el fons genètic dels ceps.

Referència de l'article
López-Causapé C, de Dios-Caballero J, Cobo M, Escribano A, Asensio Ó, Oliver A, et al. Antibiotic resistance and population structure of cystic fibrosis Pseudomonas aeruginosa isolates from a Spanish multi-centre study. Int J Antimicrob Agents. 20 Jul 2017.
PubMed | Enllaços Bibliosalut

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Max Pixel / Medical Lab / CC BYND 2.0]