Categoria: Estudis i projectes

Psicologia de Son Espases i la UCR Son Serralta amb la UIB han participat en un estudi sobre símptomes psicòtics i qualitat de vida

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

5389El Servei de Psicologia de l'Hospital Universitari Son Espases i la Unitat Comunitària de Rehabilitació de Son Serralta del Servei de Salut de les Illes Balears juntament amb la Universitat de les Illes Balears, han participat en la publicació d'un article sobre símptomes psicòtics i qualitat de vida. També hi ha participat el Grup EvoCog-Unitat Associada al CSIC.

Cristina del Canto, psicòloga de l'Hospital Son Llàtzer (en el moment de la tramesa del manuscrit era personal de l'Hospital Universitari Son Espases); Antoni Mayol, psicòleg, i Ovidio Fernández Alonso, psiquiatra de la UCR de Son Serralta, han participat en la publicació de l'article amb el títol "Psychotic symptoms and quality of life: A mediation analysis of daily-life coping" a la revista Psychiatry Research.

La troballa principal d'aquest treball és que la relació entre qualitat de vida i símptomes psicòtics no és tan directa com es pensava. Quan s'utilitzen instruments que tenen en compte l'opinió del pacient, la direcció de la relació entre símptomes i qualitat de vida canvia. S'ha comprovat que la relació no és tan directa, sinó que és mediada per com els pacients fan front a aquests símptomes. És a dir, el problema essencial no seria el símptoma, sinó la relació que la persona manté amb aquest.

Referència de l'article
López-Navarro E, del Canto C, Mayol A, Fernández-Alonso O, Munar E. Psychotic symptoms and quality of life: A mediation analysis of daily-life coping. Psychiatry Res. Sep 2017
PubMed | Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Fonts: Bibliosalut - UIB]

[Foto: Infosalut]