Categoria: Estudis i projectes

Virologia de Son Espases ha publicat un article sobre el Favipiravir

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

epr 854La Unitat de Virologia del Servei de Microbiologia de l'Hospital Universitari Son Espases ha publicat un article sobre el Favipiravir com a tractament de la grip. També hi ha participat la Universitat de Girona.

Jordi Reina, microbiòleg de l'Hospital Universitari Son Espases, ha publicat l'article amb el títol "Favipiravir, un nuevo concepto de fármaco antiviral frente a los virus gripales" a la Revista Española de Quimioterapia.

El Favipiravir és un nou fàrmac antiviral amb intensa activitat sobre l'ARN-polimerassa ARN-depenent de la majoria dels virus amb genoma ARN. Entre ells els virus gripals s'han mostrat totalment sensibles a aquest nou antiviral, fins i tot els ceps amb resistència genètica als inhibidors de la neuraminidassa (oseltamivir). El seu mecanisme d'acció radica en el bloqueig de la replicació viral i en la inducció d'una mutagènesi letal que determina la pèrdua de l'activitat infectiva dels virus gripals. La seva activitat és especialment intensa en el tracte respiratori, de manera que disminueix la càrrega viral fins nivells no infecciosos. Els assajos clínics en humans encara no han finalitzat, però presenten resultats molt favorables. Sembla que la millor teràpia seria la combinació de favipiravir amb oseltamivir; ambdós virals són sinèrgics i evitarien l'aparició de resistències.

Referència de l'article
Reina J, Reina N. Favipiravir, un nuevo concepto de fármaco antiviral frente a los virus gripales. Rev Esp Quimioter. 2017;30(2):79–83.
Text complet | PubMed | Enllaços Bibliosalut

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut]