Categoria: Estudis i projectes

Professionals d'Infermeria de Son Llàtzer i Son Espases han publicat una revisió sistemàtica sobre l'ús de citrat vs. heparina per evitar infeccions en el segellat del catèter venós central en hemodiàlisi

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

ins epr130Professionals d'Infermeria de les Unitats de Cures Intensives de l'Hospital Son Llàtzer i de l'Hospital Universitari Son Espases han publicat una revisió de literatura sobre l'ús de citrat vs. l'ús d'heparina per evitar infeccions en el segellat del catèter venós central en hemodiàlisi.

Mateu Nadal Servera, infermer de l'Hospital Son Llàtzer, i Ester Sánchez Marimón, infermera de l'Hospital Universitari Son Espases, han publicat l'article amb el títol "En el sellado del catéter venoso central en hemodiálisis, ¿presenta el uso de citrato respecto al uso de heparina menos complicaciones de infección? Una revisión de la literatura" a la revista Enfermería Nefrológica.

L'heparina és el fàrmac anticoagulant d'elecció i d'ús habitual en els serveis d'Hemodiàlisi, en el procediment de permeabilització dels catèters venosos centrals, encara que el seu ús no està exempt de riscos, com pugui ser l'hemorràgia. La infecció associada al catèter, ja sigui per colonització del catèter o per bacterièmia, és l'esdeveniment més important i la segona causa de mortalitat després de la malaltia cardiovascular en el pacient d'hemodiàlisi. En aquest sentit, l'ús del citrat es presenta com una alternativa per al segellat dels catèters venosos centrals, ja que té propietats tant anticoagulants locals com antimicrobianes i podria ser més eficient en la prevenció o la reducció de la infecció associada al catèter. L'objectiu era identificar quin dels anticoagulants d'ús en el segellat del catèter venós central, l'heparina o el citrat, presentava menys complicacions de baterièmia associada al catèter i de colonització del catèter.

Referència de l'article
Nadal Servera M, Sánchez Marimón E. En el sellado del catéter venoso central en hemodiálisis, ¿presenta el uso de citrato respecto al uso de heparina menos complicaciones de infección? Una revisión de la literatura. Enferm Nefrol. 2017.
Text complet

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut]