Categoria: Estudis i projectes

Una professional d'Infermeria de Manacor publica un article sobre la utilitat de la planificació de decisions anticipades en malalts motoneuronals

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

epr1121Una professional d'Infermeria de l'equip de suport hospitalari d'atenció pal·liativa de l'Hospital de Manacor ha publicat un article en el qual es qüestiona si la planificació de les decisions anticipades millora la qualitat de vida en els pacients amb la malaltia de la motoneurona.

Joana Maria Julià Mora, infermera de l'equip de suport hospitalari d'atenció pal·liativa de l'Hospital de Manacor, ha publicat l'article amb el títol "¿La planificación de decisiones anticipadas mejora la calidad de vida de pacientes con enfermedad de la motoneurona?" a la revista Enfermería Clínica.

La malaltia de la motoneurona és una malaltia greu, caracteritzada per una progressiva pèrdua de la funció motora, associada a un deteriorament cognitiu, i en ocasions, acompanyada de demència frontotemporal. Encara que hi ha tecnologies que sostenen la vida d'aquests pacients, per exemple, ventilació no invasiva i nutrició enteral, aquestes poden comprometre la seva qualitat de vida. Iniciar de manera oportuna la planificació de decisions anticipades permet als pacients participar i elegir futures cures; però, aquest enfocament està poc explorat en pacients amb la malaltia de la motoneurona. L'objectiu de l'article era investigar les perspectives dels cuidadors en l'acceptació i impacte de la planificació de decisions anticipades, en format de carta, per a pacients amb la malaltia de la motoneurona i els seus cuidadors.

Referència de l'article
Julià-Móra JM. ¿La planificación de decisiones anticipadas mejora la calidad de vida de pacientes con enfermedad de la motoneurona? Enfermería Clínica. 2018;28(2):140–2.
PubMed | Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut]