Categoria: Estudis i projectes

Dermatologia de Manacor publica una carta sobre la resposta del secukinumab en la psoriasi palmoplantar

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

6175El Servei de Dermatologia de l'Hospital de Manacor ha publicat una carta sobre la resposta del secukinumab en la psoriasi palmoplantar.

Vicenç Rocamora i Joan Garcias Ladaria, dermatòlegs de l'Hospital de Manacor, han publicat la carta amb el títol "Complete response of secukinumab in palmoplantar psoriasis" a la revista Dermatology Online Journal.

La psoriasi palmoplantar és una placa psoriàtica a les palmes i les plantes del peu. El tractament de la psoriasi palmoplantar és un repte per als dermatòlegs i és difícil tractar-la amb teràpies tòpiques i sistèmiques. Degut a la seva localització i manifestacions, la psoriasi palmoplantar s'associa amb un gran dolor, limitacions funcionals i un deteriorament significatiu relacionat amb la qualitat de vida pel que fa a la salut. Recentment s'ha aprovat un agent biològic nou, el secukinumab, per al tractament de la psoriasi de placa moderada o severa. GESTURE és un assaig del desenvolupament clínic del secukinumab que avalua l'eficàcia i la seguretat d'aquesta subpoblació de pacients. En aquesta carta es presenta un pacient amb psoriasi palmar refractària als tractaments sistèmics que mostraven una resposta gradual i completa al secukinumab a la setmana 30 i sense esdeveniments adversos. El pacient va tenir una millora significativa en la seva qualitat de vida i activitat laboral.

Referència de la carta
Rocamora V, Garcías-Ladaria J. Complete response of secukinumab in palmoplantar psoriasis. Dermatol Online J. 2017;23(10).
PubMed | Text complet | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Dermatology Online Journal]