Categoria: Estudis i projectes

Microbiologia de Son Espases i l'IdISBa participen en un estudi sobre la combinació de les dosis de meropenem-tobramicina vs. Pseudomonas aeruginosa hipermutable i nohipermutable

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

ins epr317El Servei de Microbiologia de l'Hospital Universitari Son Espases i l'Institut d'Investigació Sanitària de les Illes Balears (IdISBa) han participat en un estudi sobre l'optimització de la combinació de les dosis de meropenem-tobramicina vs. Pseudomonas aeruginosa hipermutable i nohipermutable via un mecanisme basat en la modelització i un model d'infecció per fibra buida. També hi han participat la Monash University i la University of Florida.

Antonio Oliver, microbiòleg de l'Hospital Universitari Son Espases i investigador de l'IdSIBa, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Optimization of a Meropenem-Tobramycin Combination Dosage Regimen against Hypermutable and Nonhypermutable Pseudomonas aeruginosa via Mechanism-Based Modeling and the Hollow-Fiber Infection Model" a la revista Antimicrobial Agents and Chemotherapy.

Les cadenes de Pseudomonas aeruginosa hipermutables són prevalents en pacients amb fibrosi quística i es converteixen ràpidament en resistents a les monoteràpies amb antibiòtics. Els règimens de dosis combinades no s'han optimitzat contra aquestes cadenes via un mecanisme basat en la modelització i un model d'infecció per fibra buida.

Referència de l'article
Landersdorfer CB, Rees VE, Yadav R, Rogers KE, Kim TH, Bergen PJ, Cheah S-E, Boyce JD, Peleg AY, Oliver A, Shin BS, Nation RL, Bulitta JB. Optimization of a meropenem plus tobramycin combination dosage regimen against hypermutable and non-hypermutable Pseudomonas aeruginosa via mechanism-based modeling and the hollow-fiber infection model. Antimicrob Agents Chemother. 5 feb 2018.
PubMed | Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Hospital Universitari Son Espases]