Categoria: Estudis i projectes

Hematologia de Son Llàtzer participa en un estudi sobre SMD i leucèmia mieloide aguda secundària tractat amb 5-azacitidina

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

epr114El Servei d'Hematologia de l'Hospital Universitari Son Llàtzer ha participat en un estudi sobre l'impacte dels estudis mutacionals en el diagnòstic i el resultat en pacients amb síndromes mielodisplàstiques (SMD) i leucèmia mieloide aguda secundària tractats amb 5-azacitidina. També hi han participat diferents centres espanyols.

Joan Bargay, hematòleg de l'Hospital Universitari Son Llàtzer, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Impact of mutational studies on the diagnosis and the outcome of high-risk myelodysplastic syndromes and secondary acute myeloid leukemia patients treated with 5-azacytidine" a la revista Oncotarget.

Les síndromes mielodisplàstiques (SMD) són desordres de les cèl·lules mare causades per diferents anormalitats. Es va dur a terme una seqüenciació profunda dirigida a 39 pacients amb alt risc de SMD i leucèmia mieloide aguda al diagnòstic i seguiment (resposta i/o recaiguda), amb l'objectiu de definir el seu estat mutacional per establir si les mutacions específiques eren biomarcadors de resposta a la 5-azacytidina i/o podria tenir impacte en la supervivència.

Referència de l'article
Cabezón M, Bargay J, Xicoy B, García O, Borrás J, Tormo M, et al. Impact of mutational studies on the diagnosis and the outcome of high-risk myelodysplastic syndromes and secondary acute myeloid leukemia patients treated with 5-azacytidine. Oncotarget. 2018;9(27):19342-55.
Text complet | PubMed | Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut]