Categoria: Estudis i projectes

Microbiologia de Son Espases participa en un estudi sobre els predictors i la mortalitat de les ITS causades per ESBL-EC i EBSL-KP

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

mfb226El Servei de Microbiologia de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en un estudi sobre la comparativa de predictors i la mortalitat entre infeccions del torrent sanguini (ITS) causades per ESBL-productor d'Escherichia coli i ESBL-productor de Klebsiella pneumoniae. També hi han participat diferents centres espanyols.

Antonio Oliver, microbiòleg de l'Hospital Universitari Son Espases, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Comparison of Predictors and Mortality Between Bloodstream Infections Caused by ESBL-Producing Escherichia coli and ESBL-Producing Klebsiella pneumoniae" a la revista Infection Control & Hospital Epidemiology.

L'objectiu era comparar l'epidemiologia, les característiques clíniques i la mortalitat de pacients amb infeccions del torrent sanguini causades per l'ampli espectre de β-lactamasa (ESBL)-productor d'Escherichia coli (ESBL-EC) i l'EBSL-productor de Klebsiella pneumoniae (ESBL-KP) i, alhora, examinar les diferències entre les característiques clíniques i els resultats entre les infeccions causades per aïllaments amb CTX-M i altres genotips ESBL.

Referència de l'article
Scheuerman O, Schechner V, Carmeli Y, Gutiérrez-Gutiérrez B, Calbo E, Almirante B, et al. Comparison of Predictors and Mortality Between Bloodstream Infections Caused by ESBL-Producing Escherichia coli and ESBL-Producing Klebsiella pneumoniae. Infect Control Hosp Epidemiol. 2018 Abril 5;1–8.
PubMed | Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut]