Categoria: Estudis i projectes

L'IdISBa publica un estudi sobre la implicació del receptor GABAAA en la hipnosi induïda per ketamina

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

RD532013experimconratasL'Institut d'Investigació Sanitària de les Illes Balears (IdISBa) ha publicat un article sobre la implicació del receptor GABAAA en la hipnosi induïda per ketamina i la neuroplasticitat en ratolins que s'associen amb la interrupció de l'activació seqüencial de p-MEK/p-ERK i  a l'augment sostingut de la supervivència p-FADD en l'escorça cerebral . També hi ha participat el IUNICS.

Glòria Salort Flaquer i María Álvaro Bartolomé, investigadores de l'IdISBa, han publicat l'article amb el títol "Ketamine-induced hypnosis and neuroplasticity in mice is associated with disrupted p-MEK/p-ERK sequential activation and sustained upregulation of survival p-FADD in brain cortex: Involvement of GABAA receptor" a la revista Progress in Neuro-Psychopharmacology and Biological Psychiatry.

La ketamina (KET) és un fàrmac antidepressiu i hipnòtic que actua com a antagonista i excitador en els receptors de glutamat NMDA. La hipòtesi de treball va postular que els resultats de la inducció al son amb ketamina en ratolins dona com a resultat la desregulació de la proteïna kinasa activada per mitògens MEK-ERK, fosforització seqüencial i regulació positiva de la supervivència de p-FADD i altres marcadors neuroplàsitcs en el cervell. Es van avaluar dosis baixes (5-15 mg/kg) i altes (150 mg/kg) de ketamina en proteïnes diana per immunotransferència en l'escorça cerebral occidental dels ratolins.

Referència de l'article
Salort G, Álvaro-Bartolomé M, García-Sevilla JA. Ketamine-induced hypnosis and neuroplasticity in mice is associated with disrupted p-MEK/p-ERK sequential activation and sustained upregulation of survival p-FADD in brain cortex: Involvement of GABAA receptor. Prog Neuropsychopharmacol Biol Psychiatry. 2018;88:121-31.
PubMed | Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]