Categoria: Estudis i projectes

Otorinolaringologia d'Inca participa en un estudi sobre els intra i interobservadors de IBE i ELB per a la detecció de tumors de cap i coll

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

epr540El Departament d'Otorinolaringologia de l'Hospital Comarcal d'Inca ha participat en un article sobre l'acord intra i interobservador d'imatges de banda estreta per a la detecció de tumors de cap i coll. També hi han participat l'Hospital Clínic, l'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) i la Universitat de Barcelona.

Meritxell Valls Mateus, otorinolaringòloga de l'Hospital Comarcal d'Inca, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Intra and interobserver agreement of narrow band imaging for the detection of head and neck tumors" a la revista European Archives of Oto-Rhino-Laryngology.

La imatge de banda estreta (IBE) en combinació amb l'endoscòpia de llum blanca (ELB) ha millorat la precisió del diagnòstic i seguiment de carcinomes de cap i coll amb la identificació dels canvis en els patrons vasculars de la mucosa. Malgrat això, l'avaluació de la IBE és un explorador depenent i podria ser influenciat per la corba d'aprenentatge. L'objectiu d'aquest estudi era avaluar l'acord intra i interobservador de IBE i ELB a la consulta, amb anestèsia local, per observadors experimentats o no experimentats.

Referència de l'article
Nogués-Sabaté A, Aviles-Jurado FX, Ruiz-Sevilla L, Lehrer E, Santamaría-Gadea A, Valls-Mateus M, et al. Intra and interobserver agreement of narrow band imaging for the detection of head and neck tumors. Eur Arch Oto-Rhino-Laryngology. 17 juliol 2018.
PubMed | Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut]