Categoria: Estudis i projectes

Atenció Primària de Mallorca i l'IdISBa participen en un estudi sobre l'opinió de les dones joves sobre la píndola postcoital

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

epr1159La Unitat d'Investigació del Gabinet Tècnic d'Atenció Primària de Mallorca i l'Institut d'Investigació Sanitària de les Illes Balears (IdISBa) han participat en un estudi sobre l'opinió de les dones joves sobre la píndola postcoital. També hi han participat la Universitat de les Illes Balears i l'Ajuntament de Palma.

Magdalena Esteva, investigadora del Gabinet Tècnic de la Gerència d'Atenció Primària de Mallorca i investigadora de l'IdISBa, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Discourses on the postcoital pill in young women" a la revista .

La contracepció d'urgència és un mètode anticonceptiu postcoital efectiu per reduir el risc d'embarassos no desitjats després d'una relació sexual sense protecció. L'efectivitat estimada de la contracepció d'urgència és entre el 70 i el 89 % si es pren 72 hores després de la relació. La majoria dels estudis que s'han realitzat a Espanya són quantitatius i són des de la perspectiva de professionals de la salut. En aquest estudi es volia explorar el coneixement i l'opinió sobre l'ús de la contracepció d'urgència en dones entre 15 i 25 anys.

Referència de l'article
Bauzà Amengual ML, Esteva M, Ingla-Pol M, FontOliver MA, March S. Discourses on the postcoital pill in young women. BMC Public Health. 2018;18(1):803.
logo docusalut 16 Text complet PubMed | Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut]