Categoria: Noves tecnologies

L'Hospital Sant Joan de Déu de Palma estrena unitat de diagnòstic per a la imatge

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Hospital Sant Joan de Déu de Palma estrena unitat de diagnòstic per a la imatge. Aquest servei comptarà amb dos aparells d’última generació de TAC i ressonància magnètica, que se sumaran als que ja hi havia al centre de radiologia convencional, i un nou ecògraf. Aquesta nova unitat ha suposat una inversió de 2,2 milions d’euros.

Durant la inauguració, el Dr. Joan Carulla, director gerent de l’Hospital Sant Joan de Déu de Palma, ha explicat que al 2016 s’han realitzat més de 2.000 ecografies i més de 14.500 proves de radiologia convencional, a les quals cal sumar els més de 600 TAC i 4.200 ressonàncies magnètiques. A partir d'ara ja es podran oferir a l'hospital, de manera que s'evitarà que els pacients s'hagin de desplaçar a altres centres.

L’ampliació d’aquesta unitat es deu a la voluntat de l’Hospital Sant Joan de Déu de Palma i del Servei de Salut de les Illes Balears (IB-Salut) de prestar un millor servei i més proper als pacients.

En aquest sentit, el director gereral del IB-Salut, el Dr. Juli Fuster, ha assegurat que les instal·lacions de l’Hospital Sant Joan de Déu de Palma, com a centre integrat a la xarxa pública d’hospitals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, contribuiran també a reduir les llistes d’espera en aquestes proves diagnòstiques.

La nova unitat comptarà amb un equip professional format per dos metges radiòlegs, tres tècnics en radiodiagnòstic, un infermer i dues administratives per a l’àrea d’admissió.

Ressonància magnètica

La ressonància magnètica MAGNETOM Sempra 1.5T és el primer equip d’aquestes característiques que s’instal·la a Espanya i un dels dos primers equips venuts al món després del seu llançament el desembre de 2016. Aquesta nova plataforma permet una major capacitat en el nombre de proves i una major varietat d’aplicacions clíniques. El nou sistema incorpora els protocols clínics més avançats que permeten estudiar les funcions neuronals dels pacients. A més, permet realitzar els estudis oncològics i la cardiorresonància, que contribuiran a reduir les llistes d’espera del sistema públic. Així mateix, aquest nou aparell produeix un nivell acústic molt baix i s’aconsegueix així un major confort que amb els equips existents fins ara. A més, els temps de mesurament s'han optimitzat per adquirir la imatge en el menor temps possible escurçant de forma significativa la estada dins l’imant.

TAC

El SOMATOM go. Now suposa un notable avenç, ja que la seva tecnologia avançada millora considerablement la qualitat de les imatges en estructures òssies, que és la principal indicació d’aquesta prova a l’Hospital Sant Joan de Déu de Palma. Una altre dels avantatges d’aquest aparell és la reducció del temps d’execució, a més de precisar, en els casos necessaris, una menor quantitat de contrast en els exàmens, fet que limita les possibles complicacions i es tradueix en una major cura del pacient.

Confort per al pacient

L’Hospital Sant Joan de Déu de Palma, fidel al seu model d’atenció centrat en la persona, ha plantejat unes instal·lacions al més confortables possible per als pacients. Amb la finalitat de pal·liar l’estrès previ a la realització de les proves diagnòstiques, s’ha treballat amb una gamma cromàtica càlida i una il·luminació tènue en la sala d’espera que contribueix a l’estat de relaxació dels pacients. Així mateix, a la sala de ressonància magnètica es poden visualitzar imatges dinàmiques i paisatges de Mallorca, fet que proporciona un entorn més agradable i menys tens.

[Font: Hospital Sant Joan de Déu de Palma. 17/07/2017]