Categoria: Estudis i projectes

Mielopatia associada a la nelarabina en un pacient amb leucèmia limfoblàstica aguda

Els Serveis d'Hematologia i Farmàcia de l'Hospital Universitari Son Llàtzer han publicat un cas sobre mielopatia associada a la nelarabina en un pacient amb leucèmia limfoblàstica aguda.

Neus Amer-Salas i Antonia Cladera-Serra, hematòlogues de l'Hospital Universitari Son Llàtzer; i Gonzalo González-Morcillo i Juan Manuel Rodríguez-Camacho, farmacèutics de de l'Hospital Universitari Son Llàtzer, han publicat l'article amb el titol "Nelarabine-associated myelopathy in a patient with acute lymphoblastic leukaemia: Case report" a la revista Journal of Oncology Pharmacy Practice.

Es presenta un cas d'una dona de 29 anys amb un diagnòstic d'una recaiguda de T-ALL que va desenvolupar mielopatia severa i polineuropatia d'origen tòxic que va dur a una paraplègia, parèsia dels membres superiors i disautonomia després del primer cicle de nelarabina.

Referència de l'article
Amer-Salas N, González-Morcillo G, Rodríguez-Camacho JM, Cladera-Serra A. Nelarabine-associated myelopathy in a patient with acute lymphoblastic leukaemia: Case report. J Oncol Pharm Pract. 9 juny 2020;1078155220929747. doi: 10.1177/1078155220929747. PubMed PMID: 32517638.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: AhmadArdity / Laboratorio / Pixabay License]