Categoria: Estudis i projectes

Prevalença i valor pronòstic de la desnutrició en pacients amb síndrome coronari agut

El Servei de Cardiologia de l'Hospital Universitari Son Espases i l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) han participat en un estudi sobre la valor pronòstic de la desnutrició en pacients amb síndrome coronari agut. L'estudi ha estat liderat per l'Hospital Universitari Álvaro Cunqueiro i l'Institut d'Investigació Galicia Sur, i també hi han participat el Centro Nacional de Investigaciones Cardiovasculares, l'Hospital Universitari Montecelo, l'Hospital Fundación Jiménez Díaz i el Centro de Investigación Biomédica en Red en Enfermedades Cardiovasculares (CIBERCV).

Xavier Rosselló, cardiòleg de l'Hospital Universitari Son Espases i investigador del grup de Fisiopatologia i terapèutica cardiovascular de  de l'IdISBa, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Prevalence and Prognostic Significance of Malnutrition in Patients With Acute Coronary Syndrome" a la revista Journal of the American College of Cardiology.

La malnutrició és molt comuna en els pacients amb síndrome coronària aguda (SCA) i està associada amb un mal pronòstic vital i amb un increment d'esdeveniments cardiovasculars. Aquests resultats es varen confirmar mitjançant l'ús de 3 índexs de malnutrició.

Referència de l'article
Roubín SR, Assi EA, Fernandez MC, Pardal CB, Castro AL, Parada JA, et al. Prevalence and Prognostic Significance of Malnutrition in Patients With Acute Coronary Syndrome. J Am Coll Cardiol. 2020;76(7):828-40. doi: 10.1016/j.jacc.2020.06.058.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Banc d'Imatges Infermeres. Ariadna Creus i Àngel García / Consulta infermera / CC BY-NC-SA 4.0]