Categoria: Estudis i projectes

Empremta metabòlica que es vincula al PIK3CA oncogènic amb els icosanoides derivats de l'àcid araquidònic

El Grup d'Investigació de Metabolisme Energètic i Nutrició (GMEIN) de l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) i la Universitat de les Illes Balears (UIB) ha participat en la publicació d'un estudi sobre l'empremta metabòlica que es vincula al PIK3CA oncogènic amb els icosanoides derivats de l'àcid araquidònic. També hi han participat diferents centres internacionals.

Adamo Valle Gómez, investigador del GMEIN, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Metabolic Fingerprinting Links Oncogenic PIK3CA with Enhanced Arachidonic Acid-Derived Eicosanoids" a la revista Cell.
La transformació oncogènica és associada amb uns canvis profunds en el metabolisme cel·lular, però si el seguiment d'aquests canvis pot millorar l'estratificació de la malaltia o la influència en la presa de decisions de la teràpia és en gran part desconeguda. Utilitzant l'iKnife per mostreig l'aerosol de l'espècimen cauteritzat, va demostrar una nova forma de diagnòstic en temps-real, acoblant el fenotipus metabòlic al genotipus PIK3CA mutant.
Referència de l'article
Koundouros N, Karali E, Tripp A, Valle A, Inglese P, Perry NJS, et al. Metabolic Fingerprinting Links Oncogenic PIK3CA with Enhanced Arachidonic Acid-Derived Eicosanoids. Cell. 2020;181(7):1596-1611.e27. doi: 10.1016/j.cell.2020.05.053. PubMed PMID: 32559461.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric | Text complet

[Font: Bibliosalut]

[Font: Hospital Mateu Orfila]