Categoria: Estudis i projectes

Descripció basal de la cohort espanyola d'hemangiomes infantils tractats amb propranolol

Dermatologia de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en la publicació d'una descripció basal de la cohort espanyola d'hemangiomes infantils tractats amb propranolol. També hi han participat diferents centres espanyols.

Ana Martín-Santiago, dermatòloga de l'Hospital Universitari Son Espases, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Descripción basal de la cohorte nacional prospectiva de hemangiomas infantiles de la Academia Española de Dermatología y Venereología. Comparación de los pacientes tratados con propranolol en la práctica clínica rutinaria y los datos del ensayo clínico pivotal previo" a la revista Actas Dermo-Sifiliográficas.

Existeixen diverses opcions terapèutiques per als hemangiomes infantils (HI). El propranolol s'utilitza com a base en un assaig pivotal. L'objectiu va ser descriure les característiques de l'HI a la pràctica clínica, incloent-hi les teràpies emprades, així com a comparar les característiques dels pacients tractats amb propranolol i les dels pacients de l'assaig, per a valorar la seva validesa externa.

Es varen incloure consecutivament als pacients que varen acudir als dotze hospitals espanyols des de juny de 2016 a octubre de 2019.

Donat que molts dels pacients reben tractament a causa del compromís estètic, existeix una necessitat de conèixer millor els resultats estètics de les teràpies i incrementar l'evidència sobre l'ús de timodol, que actualment és la teràpia més comuna. El propanolol s'està fent servir en una població generalment similar a la de l'assaig, però, aquesta afirmació no es pot confirmar de forma definitiva.

Referència de l'article
Cuenca-Barrales C, Baselga-Torres E, del Boz-González J, Vicente A, Palencia-Pérez SI, Campos-Domínguez M, et al. Descripción basal de la cohorte nacional prospectiva de hemangiomas infantiles de la Academia Española de Dermatología y Venereología. Comparación de los pacientes tratados con propranolol en la práctica clínica rutinaria y los datos del ensayo clínico pivotal previo. Actas Dermosifiliogr. 2021;112(9):806–16. doi: 10.1016/j.ad.2021.05.007. PubMed PMID: 34052200.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Gent / CC BY-NC-SA 4.0]