Categoria: Estudis i projectes

Ecografia cutània: eina diagnòstica clau per a la recaiguda d'un espiradenoma eccrí

El Departament de Dermatologia de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en la publicació d'un estudi sobre l'aspecte ecogràfic de l'espiradenoma eccrí.

Inés Gracia-Darder, dermatòloga de l'Hospital Universitari Son Espases, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Cutaneous ultrasound: key diagnostic tool for the relapse of a single eccrine spiradenoma" a la revista Journal of Ultrasound.

L'espiradenoma eccrí és un tumo cutani benigne i poc freqüent de la glàndula sudorípara. Sol ser solitari i es presenta com una petita lesió en la capa dèrmica o de greix subcutani. Els espiradenomes eccrins poc freqüentment evolucionen cap a una transformació maligna, però, així i tot, és un esdeveniment possible. A causa de la seva raresa, hi han pocs informes sobre l'aspecte ecogràfic de l'espiradenoma eccrí.

S'han comunicat els descobriments ecogràfics en un cas de recaiguda d'un espiradenoma eccrí, localitzat en les capes dèrmiques profundes i en l'hipodermis de la regió preauricular en un home de mitjana edat. L'ecografia va ser molt útil per a la sospita de la recaiguda. La histologia es va correlacionar amb l'ecografia i es varen discutir els descubriments d'imatge previament reportats de l'espiradenoma eccrí i altres tumors de les glàndules sudorípares.

Referència de l'article
Gracia-Darder I, Arean Cuns C, García-Martínez FJ. Cutaneous ultrasound: key diagnostic tool for the relapse of a single eccrine spiradenoma. J Ultrasound. 2021; doi: 10.1007/s40477-021-00608-5. PubMed PMID: 34637118.

Enllaços Bibliosalut 

Mètriques
 
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Gent passejant pel carrer / CC BY-NC-SA 4.0]