Categoria: Estudis i projectes

Estudi de cas que documenta l'activitat de l'Atezolizumab en càncer de mama triple negatiu PD-L1

El Grup de Genòmica per a l'Oncologia de Precisió de l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) i l'Hospital Universitari Son Espases han participat en la publicació d'un estudi sobre l'activitat de l'Atezolizumab en un càncer de mama triple negatiu a PD-L1. També hi han participat diferents centres espanyols.

Miriam Sansó, investigadora de l'IdISBa i del VHIO,ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Case Report: A Case Study Documenting the Activity of Atezolizumab in a PD-L1-Negative Triple-Negative Breast Cancer" a la revista Frontiers in Oncology.

L'inhibidor de punts de control immunitari atezolizumab està aprovat per al càncer de mama triple negatiu (CMTN) PD-L1 positiu. Però, no s'ha informat cap activitat de l'atezolizumab en PD-L1 positiu. Aquí, es presenta l'estudi de cas d'una dona amb CMTN amb baix nivell de limfocits infiltrats en el tumor, el qual va aconseguir una significativa resposta a la monoteràpia amb atezolizumab i una resposta duradera després de la combinació de l'atezolizumab i nabpaclitaxel. L'anàlisi genòmica exhaustiva que es va dur a terme en el seu tumor i mostres de plasma varen mostrar una alta càrrega de mutació tumoral (CMT), la presència de signatures genètiques APOBEC, alta expressió de la signatura d'inflamació tumoral i HER2 subtipus enriquit per l'assaig PAM50. Alguns biomarcadors han mostrat una predicció independentment a la immunoteràpia en altres tumors i podria explicar la resposta duradora en la pacient. El treball justifica més estudis translacionals per identificar biomarcadors de resposta als inhibidors de punts de control immunitaris en CMTN més enllà de l'expressió PD-L1 i per fer una millor selecció de les pacients que es beneficiaran de la immunoteràpia.

Referència de l'article
Brasó-Maristany F, Sansó M, Chic N, Martínez D, González-Farré B, Sanfeliu E, et al. Case Report: A Case Study Documenting the Activity of Atezolizumab in a PD-L1-Negative Triple-Negative Breast Cancer. Front Oncol. 2021 Sep 20;11. doi: 10.3389/fonc.2021.710596. PubMed PMID: 34616675.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Dones passejant pel Passeig Marítim de Palma / CC BY-NC-SA 4.0]