Categoria: Estudis i projectes

Efectivitat del Guselkumab i supervivència en pacients amb psoriasi i psoriasi artrítica

Els Serveis de Dermatologia i Reumatologia de l'Hospital de Manacor i el Servei de Reumatologia de l'Hospital Can Misses varen participar en un anàlisi multicèntric en una pràctica clínica diària del grup espanyol de psoriasi sobre l'efectivitat del Guselkumab i supervivència en pacients amb psoriasi i psoriasi artrítica. També hi han participat diferents centres espanyols.

Vicenç Rocamora, dermatòleg de l'Hospital de Manacor; Laura Crespi, reumatòloga de l'Hospital de Manacor; i Ana Urruticoechea-Arana, reumatòloga de l'Hospital Can Misses, han participat en la publicació de l'article amb el títol "Guselkumab effectiveness and survival in patients with psoriasis and psoriatic arthritis: Multicenter analysis in daily clinical practice by the Spanish Psoriasis Group" a la revista Dermatologic Therapy.

El guselkumab és un anticòs monoclonal que bloqueja selectivament la subunitat p19 de la interleucina 23 i s'ha aprovat per al tractament de la psoriasi moderada a greu i l'artritis psoriàsica activa en pacients adults a causa de la seva eficàcia en diferents assaigs clínics. Per això, és important conèixer l'actuació de guselkumab en aquest entorn de pacients en la pràctica clínica, donat que un alt percentatge d'ells no està representat en aquests assaigs clínics. L'objectiu era avaluar l'eficàcia i tolerabilitat de guselkumab en la pràctica clínica en els primers pacients amb psoriasi i artritis psoriàsica tractats des de la data de la seva aprovació per a la psoriasi a Espanya, en clíniques conjuntes de dermatologia-reumatologia.

Aquesta experiència suggereix que el guselkumab és un fàrmac efectiu per a pacients amb PsA i PsO en la pràctica clínica amb bona tolerabilitat i no hi ha més senyals de seguretat addicionals, convertint-ho en una alternativa terapèutica nova per al tractament dels pacients de PsA i PsO.

Referència de l'article
Rocamora V, Crespi L, Ferran M, Llamas‐Velasco M, del Alcázar E, Carrascosa JM, et al. Guselkumab effectiveness and survival in patients with psoriasis and psoriatic arthritis: Multicenter analysis in daily clinical practice by the Spanish Psoriasis Group. Dermatol Ther. 2022 Oct 9. doi: 10.1111/dth.15865. PubMed PMID: 36175141.

Enllaços Bibliosalut

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: David Jones / Rheumatoid Arthritis Fingers / CC BY-NC-ND 2.0]