Categoria: Estudis i projectes

La tensió auricular esquerra millora la classificació ecocardiogràfica de la funció diastòlica en pacients amb síndrome metabòlica i sobrepès o obesitat

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) i del Servei de Cardiologia de l'Hospital Universitari Son Espases, han participat en la publicació d'un estudi que mostra que l'addició del criteri de tensió auricular esquerre a les recomanacions actuals redueix significativament el nombre de pacients amb disfunció diastòlica indeterminada.

Marta Noris Mora, cardiòloga de l'Hospital Universitari Son Espases i investigadora de l'IdISBa, ha participat en la publicació de l'article amb el títol: "Left atrial strain improves echocardiographic classification of diastolic function in patients with metabolic syndrome and overweight-obesity" a la revista International Journal of Cardiology.

Les recomanacions actuals per a l'avaluació ecocardiogràfica de la funció diastòlica en pacients amb síndrome metabòlica i sobrepès o obesitat, donen lloc a un nombre significatiu de pacients amb disfunció diastòlica indeterminada. L'objectiu d'aquest article és estudiar si l'ús del criteri de tensió auricular esquerre redueix el nombre de pacients indeterminats.

Varen estudiar-se 229 pacients amb un estudi ecocardiogràfic complet que incloïa l'anàlisi de la tensió longitudinal del ventricle esquerre, tensió auricular esquerre i una prova d'ergoespirometria màxima amb avaluació del consum d'oxigen.

Aquest estudi confirma la baixa prevalença de la disfunció diastòlica en els pacients amb sobrepès o obesitat amb síndrome metabòlica. L'addició del criteri de tensió auricular esquerre a les recomanacions actuals redueix significativament el nombre de pacients indeterminats en reclassificar-los com a normals.

Referència de l'article
Alonso Gómez AM, Sierra LT, Mora NM, Toledo E, Alonso A, Uriarte MG, et al. Left atrial strain improves echocardiographic classification of diastolic function in patients with metabolic syndrome and overweight-obesity. Int J Cardiol. Febrer 2022;348:169-74. doi: 10.1016/j.ijcard.2021.12.004. PubMed PMID: 34890763.

Enllaços Bibliosalut 

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut] 

[Foto: Infosalut / Gent gran passejant / CC BYND 4.0]