Categoria: Estudis i projectes

Factors de risc, característiques clíniques i evolució a llarg termini de la trombosi pulmonar in situ

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Cirurgia Cardíaca de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en la publicació d'un article sobre els factors de risc, característiques clíniques i evolució a llarg termini de la trombosi pulmonar in situ. També hi han participat l'Hospital Clínic Universitari de València, l'Hospital Universitari i Politècnic de València i l'Hospital General Universitari de València.

Delfina Fletcher Sanfeliu, cirurgians cardíacs de  l'Hospital Universitari Son Espases, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "'Pulmonary thrombosis in situ': risk factors, clinic characteristics and long-term evolution" a la revista Blood Coagulation & Fibrinolysis.

L'embòlia pulmonar es produeix típicament per una trombosi venosa profunda (TVP). Però, no sempre es pot identificar una TVP, i s'ha considerat la generació 'in situ' de l'embolisme pulmonar, a la que es fa referència a la literatura com 'embolisme pulmonar De novo'.

L'objectiu d'aquest estudi és avaluar factors de risc, comorbilitats, característiques clíniques i evolució a llarg termini de pacients amb embolisme pulmonar en l'absència de la identificació d'una font.

Referència de l'article
Fletcher-Sanfeliu D, Redón J, García-Granero Á, Frasson M, Barreira I, Martínez-León J, et al. «Pulmonary thrombosis in situ»: risk factors, clinic characteristics and long-term evolution. Blood Coagul Fibrinolysis. 21 agost 2020. doi: 10.1097/MBC.0000000000000949. PubMed PMID: 32833808.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: James Lumb / People / CC BY­ND 2.0]