Categoria: Estudis i projectes

Estat de la vitamina D relacionat amb la gravetat de l'aparició de la diabetis i l'empitjorament del control glucèmic

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Els Serveis de Pediatria i Anàlisis Clíniques de l'Hospital Universitari Son Espases, han publicat un article sobre l'estat de la vitamina D està relacionat amb la gravetat de l'aparició de la diabetis i l'empitjorament del control glucèmic. També hi ha participat la Clínica Rotger i la Universitat de les Illes Balears.

Raquel Segovia-Ortí, pediatra de l'Hospital Universitari Son Espases; i Antonia Barceló Bennassar, facultativa del laboratori d'anàlisis clíniques de l'Hospital Universitari Son Espases, han publicat l'article amb el títol "Vitamin D status is related to severity at onset of diabetes and worse glycemic control" a la revista Journal of Pediatric Endocrinology and Metabolism.

L'objectiu era avaluar si la hidroxyvitamina D-25 al començament de la diabetis melitus 1 (DMT1) podria influir en les variables analítiques d'un pitjor pronòstic de la malaltia al principi o després d'un any després de desenvolupar-ho.

Referència de l'article
Segovia-Ortí R, Bennassar AB, de Sotto-Esteban D, Cortés PS. Vitamin D status is related to severity at onset of diabetes and worse glycemic control. J Pediatr Endocrinol Metab. Ago 2020. doi: 10.1515/jpem-2020-0149. PubMed PMID: 32853168.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Gent passejant pel carrer / CC BY-NC-SA 4.0]