Categoria: Estudis i projectes

Comparació de l'ECORE-BF per a l'estimació del greix corporal amb altres equacions de predicció

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Grup d'Investigació d'Evidència, estils de vida i Salut (EVES) amb membres de l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa), la Universitat de les Illes Balears, i el Servei de Salut de les Illes Balears, han participat en la publicació d'un estudi sobre una comparació de l'equació de Córdoba (ECORE-BF) per a l'estimació del greix corporal amb altres equacions de predicció. També hi ha participat la Universidad de Córdoba.

Aina M Yañez, Miquel Bennasar-Veny i Ángel-Arturo López-González, investigadors del Grup d'Investigació d'Evidència, estils de vida i Salut (EVES) han participat en la publicació de l'article amb el títol "A Comparison of Equation Córdoba for Estimation of Body Fat (ECORE-BF) with Other Prediction Equations" a la revista International Journal of Environmental Research and Public Health.

Hi ha diferents fórmules per estimar el percentatge de greix corporal (GC%). L'estimador d'adipositat corporal de la Clínica Universidad de Navarra (CUN-BAE) és una de les més utilitzades per la seva exactitud i la seva associació amb les patologies cardiovasculars. L'equació Córdoba per a l'estimació del greix corporal (ECORE-BF) es va desenvolupar per simplificar el càlcul de GC% i manté el mateix nivell d'exactitud. L'objectiu era comparar l'ECORE-BF en una gran mostra de treballadors espanyols utilitzant la CUN-BAE com a referència.

Referència de l'article
Molina-Luque R, Yañez AM, Bennasar-Veny M, Romero-Saldaña M, Molina-Recio G, López-González Á-A. A Comparison of Equation Córdoba for Estimation of Body Fat (ECORE-BF) with Other Prediction Equations. Int J Environ Res Public Health. 2020;17(21). doi: 10.3390/ijerph17217940. PubMed PMID: 33138089.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric | Text complet

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Gent passejant pel carrer / CC BY-NC-SA 4.0]